Tjänster

Ladda ned gratis E-Böcker här

Oroliga tider i företaget? 9 tankar för säljare och ledare

Säljchefsrollen

Visste du att 40% av alla säljchefer inte trivs helt på olika sätt i sina roller? Om du är en av dem så kanske vi kan hjälpa dig med din situation och få det att bli kul igen på jobbet? Få dig att njuta av rollen och resultaten.

Säljchefsrollen är mycket komplex och du har flera “kunder” än många andra roller. Du har VDn som förväntar sig resultat och sedan har du säljstyrkan som ska leverera försäljning o i slutändan era kunder.

Flertalet gånger så kan du som säljchef känna dig inklämd mellan dessa två parter, då det gäller att tillfredsställa båda. Men hur gör man det utan att den ena blir lidande? Det finns det många bra lösningar och sätt att agera som gör dig som säljchef  träffsäker i ditt ledarskap samtidigt som VDn blir glad över de resultat du skapar.

Är du säljchef och vill ta nästa steg? Du kanske upplever att resultaten inte är där de borde vara och du vet inte var du nu ska börja för att få bättre siffror? Anta att dina anställda säljare också känner att det är något som inte fungerar perfekt? Säljarna behöver få rätt stöttning för att lyckas med sina budgetar.  Det får så klart konsekvenser om den anställde inte mår bra och inte får sitt sälj att fungera. Risken är att de hamnar i nedåtgående spiraler i självförtroende och inställning.  En säljare som saknar motivation kommer föra över den känslan till era kunder. Detta är ju självklart inte bra. Så allt hänger ihop. Du som säljchef måste må bra för att dina säljare ska kunna leverera och sälja.

Oftast är det en verklig brist på förståelse mellan ledare och övriga anställda som gör att missnöje, ointresse och låga ambitionsnivåer hos personalen skapas. Det som i förlängningen leder till dåliga resultat och stor frustration i ett företag.

Du som säljchef sitter i en rävsax där du både ska göra ägaren/VDn nöjd samt säljarna som du kanske upplever inte gör som du vill och /eller har den strukturen du önskade att de besatt.

Hur hen ska agera för att känna att motvinden avtar och få glädje i sitt jobb.  Dels hur  vi kan stötta dig att få leverera max av din kapacitet. Hur får du alla säljare att arbeta aktivt i CRM-systemet? Låt oss berätta hur du i en coaching lättast når fram till den anställde säljaren som sitter tyst på era måndagsmöten.

Vanliga problem är att kommunikationen är bristande. Antingen för lite kommunikation som kan låta såhär: “Ja inget har hänt så varför ha ett möte?”. Eller fel nivå på kommunikationen för att lyckas göra de anställda motiverade och förstå varför de ska göra som du vill. Då måste du träffa deras drivkrafter, för att det ska hända.

Vi har löst åtskilliga säljchefspussel och nu är vi nyfikna på att höra dig berätta om hur det är där du arbetar som ledare/chef.

Börja gärna med att boka en prova-på-coach nedan till ett rabatterat pris.

Är du VD och funderar på er försäljning?

Kanske är du en VD för ett mindre eller medelstort företag som läser detta? Kanske har du under en tid känt frustration över att det inte händer, det du vill ska hända? Det kliar i händerna och du vill gå in och detaljstyra säljchefen som du inte upplever levererar. Men varför upplever du det? Är säljchefen verkligen dålig eller kan det finnas andra goda förklaringar, som behöver utredas för att kunna sätta in rätt verktyg och få rätsida med försäljningen?

Vi gör det nu!

Oavsett hur tankarna går nu så slå en signal! Det är aldrig “rätt timing”. För många företag avvaktar med förändringar när problemet skulle kunna vara löst om några månader. Låt oss få lyssna vad du tänker just nu så ställer vi några frågor som kan ge god insikt. Vi tycker nämligen genuint om att hjälpa och kanske kan vi tipsa er om något annat som skulle vara helt rätt för att sätta fart på er försäljning ytterligare.

Precis som ni gör och alla andra bra säljare så arbetar vi långsiktigt. Kanske hittar vi någon samarbetsmöjlighet längre fram? Kontakta oss på hello@martinstenport.se eller 0767-123 150

Vill du att vi kontaktar er?

    NAMN

    E-POST

    MEDDELANDE