Tjänster

Relevanta E-Böcker

9 riktigt bra avslut
säljcoach

Säljcoach

De flesta säljarna kan sälja mer än de gör idag. Det kallar vi att hjälpa kunden i större utsträckning. På samma sätt har en säljcoach i uppgift att hjälpa en säljare att utnyttja sina befintliga färdigheter till fullo. När du lärt dig utnyttja det du redan kan men inte gör, då kan du lära dig nya saker. Tänk dig liknelsen att du har en verktygslåda hemma med många verktyg men du använder dem inte av olika anledningar. Vi kan hjälpa dig köpa nya, men först blir du grym på att använda de du har.

Säljcoachens uppdrag kan delas upp i två delar: Mental träning och säljteknisk träning. För du kan veta en massa saker, men om du inte har huvudet med dig så kommer du inte göra det du kan ändå.

Säljteknik

Säljteknik handlar, till skillnad från vad många tror, inte om att lära sig nya trick för att lura kunder. Det handlar bl.a. om tekniker som används för att inte sätta upp omedvetna fällor för sig själv. Andra tekniker kan vara nyttiga för att säkerställa att man inte lägger tid på fel saker. De mest kända teknikerna är avslutstekniker, men det finns fler områden där rätt teknik i högre utsträckning kan avgöra vem som får kundens affär.

Mental Coach

Mental coachning är ett brett begrepp som i fallet med säljare oftast handlar om att lära sig hur man ger sig själv riktigt bra dagar. Det finns tuffa dagar, när ingenting fungerar, och det finns bra dagar, när allting bara flyter på. Det är inte en kosmisk kraft eller yttre påverkan som avgör, det handlar helt och hållet om ens inställning till saker och ting. Med rätt mentala inställning har man allt att vinna.

Vad är en Säljcoach?

En säljcoach är ofta en erfaren säljare med bred säljerfarenhet som genom egna framgångar och motgångar samlat in den kunskap som krävs för att veta hur man tar sig ur svackor och håller sig på topp. De vet vad som krävs av en säljare för att leverera sitt eget bästa hela tiden. Coachen ställer frågor och utmanar dig som får dig att se på ditt nuvarande arbetssätt från ett annat håll. En duktig coach arbetar långsiktigt med dina resultat och ser sig som projektledare med din framgång som målsättning.

Fungerar det för mig?

Det viktigaste att komma ihåg här är att försäljning är ett mentalt, inte fysiskt, tungt jobb. Alla som arbetar inom sälj har eller har haft svackor som kan få den mest erfarna och framgångsrika säljaren att börja tvivla på sig själv. Det viktigaste är att du själv vill testa nya saker, att du har ett öppet sinne. Du kommer få prova massor av saker när du coachas en del kommer fungera en del inte. Det spelar ingen roll om du är säljare inom B2B eller B2C så är en säljtränare någon som kan hjälpa dig att nå din egen fulla potential.

Vad gör en säljcoach?

En säljcoach hjälper dig kort och gott att nå resultat. När vi träffas kan vi berätta om:

  • Fastighetsmäklare som ökat sin hit-rate med 139% på ett år.
  • Butikssäljare som lyckats öka snittkvitto och rader per kvitto på bara ett par veckor
  • Säljare som med rätt teknik bokar kundmöten i mängder
  • Företagssäljare som kortat ner sina säljcykler med 30-40%
  • Vad det innebär att boka en säljcoach
  • Vad ni kan förvänta er för resultat

Kan Du hjälpa mig att göra ett bättre jobb?

Spontant säger vi “ja”. Det beror givetvis på dina grundförutsättningar. Alla kan inte bli supersäljare men alla kan bli mycket bättre. Viktigast av allt är din inställning. Vill du detta? Vi kan leda hästen till vattnet, men vi kan inte få den att dricka. En duktig säljcoach ska få dig att utnyttja det du redan kan först. När du kan det – ja, då hjälper vi dig att öka potentialen.

Vill du att Vi kontaktar Dig?

NAMN

E-POST

MEDDELANDE