Tjänster

Relevanta E-Böcker/ White papers

Framgångsrik bokning av kundmöten
8 Framgångsrika avslutsmetoder
säljcoach

Virtual Reality coachning

Har du någon gång drömt om att kunna samla säljarna många fler gånger per år än du gör och säljträna, men snabbt insett att varken budget eller tiden finns för att göra detta, trots att det skulle vara behövligt?

Du är inte helt ensam om den tanken, den har säkerligen slagit varje säljchef som har säljare utspridda över ett land, kontinent eller hela världen.

Här kommer VR-coachning in i bilden, bokstavligen. Det kommer dock inte få dina säljare att samlas på ett och samma ställe, men det kommer leda till bra resultat utan att behöva mötas fysiskt.

Ett vanligt argument till att alla borde samlas på samma ställe är för att (ofta) dela på kostnaderna för en extern säljtränare eller för att du inte ska behöva åka runt till allihopa en och en i taget och genomföra säljutbildning. Det är inte hållbart. Men nu kan du få samma kompetenshöjning med VR-coachning. Låter det för bra för att vara sant?

VR-coachning som vi erbjuder tränar säljare enskilt på deras hemmakontor med en effekt som tidigare inte varit möjlig med traditionella e-learningplattformar (LMS) som ni kanske använder er av idag?

Virtual Reality Coachning vs. traditionell e-learning?

“VR-coachning” adresserar utmaningen som traditionella e-learningplattformar har gällande inlärningskurvan (hur snabbt du förändrar ett beteende).

När du sitter och lär in något från en datorskärm (en film, en powerpoint etc) så är du inte lika fokuserad som du är när du använder ett VR-headset. Du ser och och hör SMS, ping från olika appar och eventuella mail som trillar in i inkorgen. Det är svårt att koncentrera sig i denna miljö. Och vi blir allt sämre på att koncentrera oss i en vardag där “bruset” bara ökar och kämpar om vår uppmärksamhet. Någonsin mött en gående som inte kan släppa sin skärm ens på övergångsställe?

Det har visat sig att inlärningshastigheten är upp till 50% högre länk i en VR-miljö än om du sitter och tar in kunskap via en datorskärm i vanlig e-learning beroende på situation.

Signalerna till hjärnan säger att du ÄR i det rummet där coachningen sker och inte någon annanstans och detta påverkar din koncentration positivt. Det vanligaste exemplet på att detta stämmer är att prova i en VR-miljö att kliva av en virtuell planka 50 m upp i luften. Det är verkligen svårt för din hjärna matas med information som är starkare än din logik, som säger att du står på en träbräda på en matta 10 cm ovanför golvet. Testa om du får möjlighet.

Hur går det till?

Med vår VR coachning kan ni få till exempel 20 stycken moduler som behandlar olika delar i säljprocessen och kundmötet beroende på vilken bransch och typ av sälj ni tillämpar (B2B, B2C, uppsökande med flera). Varje modul är enbart 5-6 minuter lång (läs mer om mikroinlärning) vilket gör att de är lättsmälta och leder till att utbildningen verkligengenomförs. Traditionella e- learningplattformar kan ha filmer som är 25-45 min långa filmer och så länge kan inte koncentrationen hållas på en bra nivå.

Virtual Reality säljpitchträning

En nyhet är att ni kan även få träna på er säljpitch inför ett rum med åhörare och live få input på hur bra ni hanterar situationen och få coachtips hur ni kan ändra hastighet/tempo, hur ni använder er av onödiga ifyllnadsord och ljud (ehhh…), vilken ögonkontakt ni har, hur mycket ni tittar på olika delar av publiken med mera. Detta är en mycket spännande produkt som kommer höja er säljpitchnivå snabbt.

Vill du boka en demo hos er?

    Förnamn *
    Efternamn *
    E-post *
    Telefonnummer
    Företag