Tuffa tider?

Jag vill börja med att säga att jag förstår att det finns företag som har en verksamhet som innebär stora svårigheter att drivas vidare i Corona-tider. Detta inlägg är inte meningen att banalisera en tuff situation om din situation är sådan.

 

Samma bransch olika svar

Jag har dock under veckan pratat med många företagare, säljare och ledare inom exakt samma bransch och jag får höra vitt skilda upplevelser över Corona-situationen fastän de är i samma bransch. Vad betyder detta? Vissa funderar på korttidspermitteringar och andra har knappt ens tänkt tanken faktiskt.

 

Har det att göra med faktiska skillnader i förutsättningar i ett specifikt affärsområde eller har det möjligen att göra med hur man tänker mentalt och alltså kanske ser dystrare och mer negativt på situationen än nödvändigt?

Det viktigaste är att man vänder på alla stenar och undersöker vad som kan göras i denna besvärliga situation innan man tar till korttidspermittering.

Annars riskerar företag tror jag att plocka bort säljstyrka under tre dagar i veckan som faktiskt skulle kunnat skapa skillnad men som kanske inte har rätt verktyg och inställning för att klara det i dagsläget.

 

Checklist

Om ditt företag funderar på korttidspermittering, har du:

  1. Kollat om andra företag i samma bransch gör det också eller om de kör på? I ert affärsområde? I annat affärsområde?
  2. Tagit in en konsult som hjälpt er att vända på stenarna och verkligen dissekerat alla möjligheter att skapa affärer nu? Någon som kan se er verksamhet med friska och objektiva ögon. (Ja!  Jag, Peter och Mats gör detta nu åt flera kunder). Vi gör det gärna hos er också om behov finns.

 

Slutsats

Hör gärna av dig så kan vi träffas IRL eller digitalt och gräva i dina/era möjligheter att skapa affärer. Det behöver inte vara kört bara för att du/ni känner det just nu. Visst vore det mer glädjande att undvika korttidspermittering om möjligt? Kanske kan vi hjälpa även dig/er?

 

Med vänlig hälsning, Martin

0767-123 150

www.martinstenport.se

 

 

 

Kontakta Oss

    NAMN

    E-POST

    MEDDELANDE