Som överskriften säger: antingen bokar du dina egna möten eller så köper du in tjänsten som bokar möten åt dig. Vilket är bäst?
Det kan finnas en rad orsaker till att du väljer att låta någon annan boka mötena åt dig. Det finns en del sunda argument men även en del osunda.

Säkerställ kvalitet

Om du väljer att ta hjälp med detta så finns det en sak du absolut måste säkerställa att den som bokar, bokar kvalitet i största möjliga utsträckning. Det kan vara mycket lockande för en person som får provision för varje bokat möte (vilket är den vanligaste ersättningsmodellen) att boka in möten på ett sätt där den potentiella kunden känner sig tvingad att säga ja för att slippa påtryckningarna.
Om mötesbokaren agerar på detta sätt leder det givetvis till problem för dig som sedan ska besöka dessa personer. För du kommer sätta av en stor del tid och åka på möten som inte ger någonting överhuvudtaget. Så det är alltså avgörande att du hittar en person du litar på och som bara bokar möten där hen ser potential för dig.
Med detta sagt vill jag trycka på att det alltid är bättre att boka sina egna möten om man lär sig tekniken. Det kommer i längden spara både tid en stor portion frustration som upplevs när du kommer till ett illa bokat möte av en mötesbokare.
Hur gör du? Bokar du dina egna möten? Går det bra att boka eller är det ihopkopplat med en stor portion olust eller kanske till och med ångest? Så behöver det inte vara. Det viktigaste är att du i så fall får till självförtorende och glädje för att vilja satsa på mötesbokning.

En kund

Vid en coachning för några veckor satt jag och pratade med en kund som var totalt emot att ringa och boka möten.
-Aldrig, det gör jag inte!
Jag började fråga vad det var som han var emot. Om det var något speciellt som låg och blockerade. Det visade sig att det handlade om i hans fall att han inte ville uppfattas som en “jobbig jävel” som ringde och tjatade.
-Ok, är det detta som gör att du inte vill ringa?
-Ja! (det var helt klart ett utropstecken efter)
-Ok men om jag kan få dig att förstå att de du ska ringa kan känna efter ert samtal (när du har en bra pitch) att de är glada att du ringt, känns det bättre då?
-Ja
-Ok, bra! Skulle du då kunna tänka att ringa om det var förutsättningarna?
-Ja!
-Bra!
Om du själv funderat på om du kan göra det lättare för dig att boka dina kundmöten så pratar jag gärna med dig om detta. Det går att göra stora förändringar med små ansträngningar.
Ring mig på 0767-123 150 eller maila på hello@martinstenport.se
Och vill du inte det, så kommer jag bjuda på en e-bok som går in grundligt på hur du lättare bokar möten på telefon. Håll utkik! Den kommer ut på hemsidan inom 10 dagar.
mvh Martin

Kontakta Oss

    NAMN

    E-POST

    MEDDELANDE