Säljträning

Säljträning 2017-03-02T20:08:32+00:00

SÄLJTRÄNING

Vi har 17 års erfarenhet av försäljning. Är det orimligt att vi kan få till märkbara förbättringar snabbt hos er på kort tid? Våra kunder som får säljträning från oss vittnar till exempel om märkbar skillnad i konverteringen (% av kundmöten som blir affär) redan efter ett par veckor. Ibland går det snabbare.
Anlita oss som säljtränare som våra andra kunder. Vi är gärna er partner inom säljträning och säljcoachning och ger med vår lyckade arbetsmetod bestående förändring.
Vi tycker inte att det ska behöva vara ett stort beslut att välja säljträning från en extern partner som MSS. Visst vill ni få ut hela potentialen ur säljstyrkan? Vi träffas gärna förutsättningslöst.
Ibland möts vi av: ”Säljträning sköter vi internt och det fungerar perfekt”. Fundera en gång till hur perfekt det verkligen fungerar. Våra kunder inser att det är tids- och kostnadseffektivt att anlita oss för säljträning. Vi ger er gärna en kalkyl där vi jämför om ni säljtränar själva eller om vi får hjälpa er med det. Sedan får ni göra analysen. Det brukar lyfta många ögonbryn.
Vad är anledningen till att vi får höra detta? Ofta beror det på att personen i fråga tycker att det är lite obekvämt och ovant att ha någon med som ska bedöma deras jobb. Men ställ frågan varför en säljcoach vill följa med på ett möte eller coacha i butik så kanske det går lättare att acceptera denna obehagskänsla som oftast försvinner redan efter ett möte.
Syftet med att följa på mötet är för att göra säljaren till den duktigaste säljare den någonsin kan vara. Fråga er om lite obehag på första mötet är värt för en framtida ökad framgång i affärer. Visst är svaret ”Ja”?

TIDEN I EKVATIONEN- VAD ÄR DIN TID VÄRD?

Viktigt är att tänka igenom i ekvationen är att många säljchefer vill sköta säljträning själva, de kanske har kompetensen, men vår erfarenhet säger att de inte har tid. Men ändå bestämmer de sig för att behålla säljträningen internt.
TIll slut inser säljchefen först efter några år att senaste åren har varit enormt stressande. Klimatet har blivit sämre bland säljarna då tiden inte funnits till att utbilda dem och höja deras kompentens kontinuerligt. Den viktiga säljträningen har det inte funnits tid till.

VI OCH KONKURRENTERNA

Som ni ser på vår hemsida väljer vissa kunder oss och andra kunder väljer konkurrenter. Även om det inte blir vi i slutändan som får hjälpa er så slå en signal till oss. Vi tycker nämligen genuint om att hjälpa och kanske kan vi tipsa er om något annat som skulle vara helt rätt för att sätta fart på er försäljning. Det kanske inte är just säljträning? Kanske hittar vi någon samarbetsmöjlighet längre fram. Kontakta oss på info@martinstenport.se.