Kalla samtal börjar med dig

Hej mäklarvän,

Jag vill först hälsa dig välkommen till Mäklarbloggen, det som tidigare var ett nyhetsbrev med namnet Mäklarportalen. Jag hoppas det kommer passa dig bra att gå in på hemsidan istället. Bokmärk den nu så når du den snabbt när du vill.

I fredags var jag och föreläste på en stor regionträff för en av de större mäklarkedjorna. Mycket inspirerande, för båda parter inser jag efter feedbacken i min inkorg i helgen och idag. Kul!

Jag tänkte inleda med ett av ämnena från i fredags och detta kommer uppdelat på ett antal blogginlägg så du kan börja träna i små steg redan idag. Lyckas med dina kalla samtal.

Ett kallt samtal är ett samtal  till en potentiell kund som du tidigare aldrig talat med. Bara den tanken är skrämmande för många, att ringa till personer som de aldrig träffat eller talat med. Vanligaste orsaken till denna känsla är att du kanske är rädd att uppfattas på ett eller annat ofördelaktigt sätt.

Dock är det så att du inte säljer strump- eller kalsongabonnemang, du säljer en tjänst som innebär den största affären de flesta gör i sitt liv. Och detta är en viktig skillnad för att du ska se på dig själv på rätt sätt när du kontaktar kunder kallt.

När jag coachar mäklare i detta ämne så är det självklart med delade känslor, flera tycker det är tråkigt och vill inte men några gör det ofta och väldigt bra. Jag tror skillnaden däremellan mycket ligger i att de mäklarna kommit över den mentala spärren och slutat fokusera på vad andra tycker om dem.  Eller vad tror du?

Alltså, första steget mot att ringa kalla samtal och göra detta framgångsrikt är att först bestämma sig för och acceptera sanningen, att ägare av boenden är intresserade av vad deras boende kan vara värt idag. även om de inte ringt och frågat dig om det eller uttalat att de ska sälja. Pengar pratar som man brukar säga. En person kan gå mycket snabbt från att hen ”inte ska sälja” till ”ja, i och för sig det beror ju givetvis på vad jag kan få för den…”.

Sammanfattningsvis. Det är din hjärna som är det största hindret för att lyckas hitta nya kunder med telefonen, inte kundernas inställning. Ta en lapp och sätt upp på väggen och på den skriver du: idag hade jag kunnat prata med 10 kunder som velat få besök från mig. Imorgon ringer jag dem!

Jag återkommer med många fler tips om kalla samtal. Under tiden, lycka till!

 

mvh Martin Stenport

 

instagram: #stenportsales

By | 2018-05-03T10:35:54+00:00 september 11th, 2017|Mäklare|